Over de actie

Dit is een initiatief van de Vrienden van de Nieuwe Kerk,
een vereniging met een  ANBI-status.

De Nieuwe Kerk in Groningen is een prachtig gebouw. En het onderhoud kost heel veel geld. Onderhoud dat noodzakelijk is om het gebouw te behouden en om het gebouw goed te gebruiken. Jouw hulp is hard nodig, want er moet veel eigen bijdrage worden betaald. Koop een steen.

Wie betaalt het onderhoud?

Een deel van de onderhoudskosten wordt betaald vanuit subsidies en onderhoudsregelingen, maar niet alles. Dat deel moet zelf bij elkaar worden gespaard. En daar kun jij bij helpen door een virtuele steen te kopen. Elke steen helpt. Dus of je nou één steen bijdraagt, vier of tien, elke bijdrage is welkom. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de Nieuwe Kerk goed wordt onderhouden en we er samen van kunnen genieten.

Wat voor onderhoud is er nodig?

In 2017 moet de kerk in elk geval geschilderd worden. Ook het dak moet worden onderhouden. Aan de binnenkant is ook onderhoud noodzakelijk, er moet een balkon worden hersteld en een muur vanwege vochtplekken worden hersteld. Een uitgebreid overzicht vind je hier. En voor al dat onderhoud is veel geld nodig. Help je ook?

Wat kost het onderhoud van de Nieuwe Kerk?

Voor het onderhoud zijn duizenden euro’s aan eigen bijdrage nodig. Daarom zijn we deze actie gestart, om deze eigen bijdrage bij elkaar te krijgen. We willen graag tenminste 2000 stenen verkopen, zodat het noodzakelijke onderhoud kan worden uitgevoerd. Nog mooier zou zijn als we meer bij elkaar krijgen, zodat er extra werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. De kerk wordt daardoor beter bruikbaar voor verhuur. Zo kunnen nog meer mensen van de binnenkant van de kerk genieten.

Wat kan ik doen?

  1. Koop een steen
  2. Koop meerdere stenen 😉
  3. Deel je aankoop via social media
  4. Geef deze site door aan iedereen die je kent
  5. Geniet van de Nieuwe Kerk

Help je ook mee?